برنامه یاد بعضی نفرات
 
با حضور اهالی موسیقی و ادبیات و مدیران شهری
آئین ثبت ملی خانه موزه «دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد» برگزار شد
موسیقی ما - آئین ثبت ملی خانه موزه «دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد» و مراسم نکوداشت زادروز دکتر محمد معین با حضورجمعی از اهالی موسیقی و ادبیات کشور به همت خانه موزه دکترمعین و استاد امیرجاهد، خانه موسیقی ایران و موسسه لغتنامه دهخدا برگزار شد و علاوه بر چهره های فرهنگی هنری جمعی از مسئولان از جمله مصطفی کاظمی (مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران)، محمدجواد حق‌شناس (رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران)،علی مرادخانی (مشاورهنری شهردارتهران و مدیر موزه موسیقی)، رضاعباسی شهردار (منطقه14تهران)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی ایران)، دکتر درزی (رییس موسسه لغت نامه دهخدا)، محمد صالح‌علا (شاعر)، محمدرضا کارگر (مدیرکل موزه های کل کشور)، دلاور بزرگ نیا (مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران)، سید عباس سجادی(مدیر بنیاد آفرینش های هنری نیاوران) حضور داشتند.
 
 در این مراسم رضا عباسی (شهردار منطقه 14 تهران) از ارزش وجود این خانه موزه در جنوب شرق تهران گفت: «حدود دوماه است که عهده دار شهرداری منطقه 14 شده‌ام و از روزهای اول خدمتم در این منطقه، شناسایی فرصت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری منطقه 14 تهران را در اولویت برنامه‌های کاری خود قرار دادم. یکی از مراکز بسیار مهمی که در روزهای اول خدمتم در این منطقه بازدید کردم همین خانه موزه بود و از روز اول دریافتم که با چه پتانسیل ارزشمندی نه فقط برای شهر تهران بلکه برای کل کشور رو به رو هستیم. توسعه و رونق کارکردهای فرهنگی و گردشگری این خانه موزه از مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ما در منطقه14 تهران است که با همفکری،راهنمایی و کمک‌های جناب آقای دکتر حق شناس ریاست محترم کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران مقرر و مصوب شد تا با تملک پلاک‌های مجاور این خانه موزه ،آن را توسعه دهیم و گام‌های بلندتری برای خدمت رسانی فرهنگی به شهروندان این منطقه برداریم.»‌
 
رضا عباسی  در ادامه از برنامه های آتی برای رونق بخشی بیشتر به کارکرد فرهنگی و گردشگری این خانه موزه گفت: «راه اندازی بزرگ‌ترین گذر فرهنگی شهر تهران در این محدوده از اقدامات دیگری است که با وجود تمامی سختی‌ها برآنیم تا هرچه سریعتر آن را به سرانجام برسانیم. امیدواریم تا با راه اندازی گذر فرهنگی منطقه 14 زیست شبانه در محدوده این خانه موزه فعال شود و نبض زندگی شهری در شب نیز از حرکت باز نمی ایستد. اجرای طرح  زیست شبانه و فعال‌سازی پاتوق محله از مهم‌ترین موضوعاتی است که به دنبال انجام آنها در منطقه 14 هستیم. برهمگان واضح و روشن است که اجرای چنین طرح‌هایی اقتصاد و فرهنگ شهری را شکوفا می کند و باعث توسعه و رونق کسب و کار و تجارت شده و فرصت‌های شغلی بیشتری را برای شهروندان فراهم می‌کند.»
 
در ادامه برنامه مهران زمانی یکتا به همراه کمانچه ساز و آوازی را بر روی شعر هوشنگ ابتهاج اجرا کرد.
 
سپس حمیدرضا نوربخش(مدیرعامل خانه موسیقی ایران) پشت تریبون قرار گرفت و گفت: «خوشحالیم که امروز در کنار مراسم نکوداشت زادروز هنرمندان موسیقی و اهالی ادبیات، ثبت ملی خانه موزه دکترمعین و استاد امیرجاهد را داریم. این بنا از نگاه ما موسیقی دان‌ها بسیار منحصر بفرد است؛ زیرا زنده یاد استاد امیرجاهد جایگاه ممتازی در موسیقی دارند و دکتر معین هم جایگاه بالایی در فرهنگ ایران دارند. این انتظار وجود دارد که دوستان بتوانند فعالیت هایشان را در این محل بیشتر کنند. این  مراسم بهانه ای است برای گردهمایی هنرمندان است و امیدواریم این محافل و همچنین فعالیت های فرهنگی این مجموعه هر روز بیشتر شود.»‌
 
نوربخش همچنین از مسئولان خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد، مهدی سبحانی(مدیر) و مهدی مساح بیدگلی(مدیر آموزش) برای تلاش هایشان جهت برگزاری این مراسم تقدیر کرد.
 
پس از این سخنان جمعی از هنرمندان و مسئولان روی صحنه حاضر شدند و از تمبر «خانه موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد» رونمایی شد.
 
سخنران بعدی این مراسم دکتر حسن انوری(استاد ادبیات فارسی) از شاگردان علامه دهخدا و دکتر معین بود که به بیان خاطراتی از این بزرگان ادبیات کشور پرداخت و نکاتی را در مورد فرهنگ معین بیان کرد.
 
در ادامه بارمان رسولی نژاد(نوازنده نوجوان تار) از برگزیدگان جشنواره های نوای خرم و موسیقی جوان قطعه ای از زنده یاد فرهنگ شریف  را اجرا کرد و بعد از اجرا مازیار حیدری (سازساز) کتاب«راز ساز در ساختار تار» را به این هنرمند نوجوان هدیه داد.
 
سپس نویدی مجری برنامه از دکتر حق شناس (رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران)  برای سخنرانی دعوت کرد. حق شناس گفت: فرصتی پیش آمده که بزرگان هنر،ادب،شعر و موسیقی در چنین روز بزرگ و با شکوهی  در یکی از ارزشمندترین خانه های تاریخی گرد هم بیایند.ما در جمعی قرار گرفته ایم که محمدعلی بهمنی شاعر چکناواریان موسیقی دان،ایران درودی نقاش و دهها بزرگ و هنرمند دیگر وجود دارد ومن خوشحالیم را ازحضور در چنین محفلی  ابراز می کنم.
 
حق شناس ضمن اشاره به ارزشمندی این خانه موزه گفت: استاد امیر جاهد از سال ۱۳۲۹ در این مکان زندگی کرده است.چه بزرگانی  در این خانه آمد و رفت داشته اند و چه روز و شبهایی استاد در این خانه وقت گذرانده است که توانسته چنین آثار شگرفی به تاریخ ادبیات ایران اضافه کند. روح و انرژی بینظیر فقط مختص به این خانه نیست.موقعیت و خیابان این خانه باید فراتر ازمنطقه و شهر تهران باشد.
 
رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران آشنایی نسل جوان با بزرگانی همچون استاد محمدمعین را یک ضرورت عنوان کرد و گفت:این خانه ظرفیت فرهنگی و گردشگری بالایی دارد و امکان معرفی و شناسایی برای نسل جدید فراهم شود و به نسل آینده استاد محمد معین را بشناسانیم.من ازسازمان گردشگری تقاضا دارم این خانه موزه را در  تور گردشگری بگنجانند تا دانش آموزان بیشتر با این شخصیت مهم آشنا شوند.
 
وی همچنین به خالی بودن نشانی های تهران از نام بزرگان هنر اشهر گرد و افزود:مجسمه های شاعران نامداری چون مولوی،خیام،سعدی و حافظ کجا هستند .شاعران و هنرمندان که در زمان حال ما زندگی می کنند نامشان بر سر در خیابانها و میدانهای شهرمان خالیست.در این دوسال موقعیتی فراهم شده است که بتوانیم نامگذاری بر معابر را نه فقط برای گذشتگان بلکه برای شاعران و هنرمندان حالمان انجام دهیم و این سبب میشود که نسل‌های آینده بهتر بتوانند با این بزرگان ارتباط برقرار کنند.
 
حق شناس در پایان با اشاره به حضور اعضای موسه لغت‌نامه دهخدا در زادروز دکتر محمد معین عنوان کرد: پیوند و همکاری مشترک  بین خانه استاد معین و موسسه بزرگ دهخدا کار بزرگ و موفقیت آمیزی است .
 
در بخش بعدی مراسم بهرام پروین گنابادی(مترجم و نوه زنده یاد محمد پروین گنابادی) به بیان خاطراتی از دکتر معین پرداخت. سپس گروه موسیقی زبان آموزان موسسه لغتنامه دهخدا به اجرای موسیقی پرداختند و پس از آن کیک این مراسم توسط جمعی از هنرمندان بریده شد.
 
بخش بعدی برنامه به اهدای لوح و تندیس خانه موزه معین به جمعی از هنرمندان از جمله داریوش پیرنیاکان(نوازنده پیشکسوت تار و سه تار)، محمدعلی بهمنی(شاعر)، محمدصالح اعلا(شاعر)، بهمن مه آبادی(نوازنده ویلن و آهنگساز)، شهرام میرجلالی(نوازنده پیشکسوت تار)، رضا شفیعیان( نوازنده پیشکسوت سنتور)، سعید ثابت(نوازنده پیشکسوت سنتور)، مشیری(فیلمساز)، عباس سنجری(مجری رادیو) اختصاص داشت.
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 اردیبهشت 1398 - 13:41

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود آئین ثبت ملی خانه موزه «دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد» برگزار شد | موسیقی ما