جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
در حضور تعدادی از هنرمندان سرشناس
کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار» رونمایی شد
موسیقی ما - «مجموعه قطعات اردوان کامکار» روز گذشته در فرهنگسرای نیاوران رونمایی شد. این خبر خوبی برای هنرجویان و البته سنتورنوازان است.  «اردوان کامکار» را می‌توان یکی از برجسته‌ترین سنتورنوازانِ امروز ایران دانست که تکنیک‌هایی بدیع به این ساز اضافه کرده است. او حالا بعد از سال‌ها آهنگسازی و نوازندگی، در زمینه‌ی انتشارِ کتاب نیز پیشگام شده که می‌تواند خبر خوبی برای اهالی موسیقی باشد.  
 
در جلسه رونمایی کتابِ او همان‌طور که انتظار می‌رفت، هنرمندانِ بسیاری حضور داشتد. از برادرش -هوشنگ کامکار- گرفته تا بهروز غریب‌پور، فضل‌الله توکل، حمیدرضا نوربخش، هوشنگ کامکار، میلاد کیایی، کامبیز گنجه‌ای، تهمورس پورناظری، محمد سریر و خیلی‌های دیگر. تعدادیشان نیز در این مراسم از نقش او در موسیقی و همچنین اهمیتِ این کتاب گفتند. در ابتدای این مراسم، «بهروز غریب‌پور» صحبت‌هایش را از پدرِ خاندانِ کامکارها آغاز کرد و به این مساله اشاره که اهمیتِ حضورِ او به عنوانِ پایه‌گذار این گروه، چندان که باید در ایران شناخته شده نیست: «حسن کامکار، مدام می‌آموخت و می‌نواخت. او به اندازه‌ای به مساله‌ی آموزش اهمیت می‌داد که مدتی بعد از آنکه فرزندِ ارشدش -هوشنگ- توانست در زمینه تئوری موسیقی در مرتبه‌ای بالاتر از او قرار گیرد، شاگردی پسرش را کرد و تاثیراتِ اوست که گروه موسیقی «کامکارها» در تمامِ این سال‌ها به عنوانِ یکی از مهم‌ترین گروه‌های موسیقی در ایران توانسته است به شکلِ مداوم کار کند و همواره تاثیرگذاری عمیقی در موسیقی ایران داشته باشد.»
 
او همچنین به کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار» نیز اشاره کرد و اینکه این اثر توانسته با کیفیتی مناسب و به شکلی نفیس منتشر شود، به همین خاطر است که از مدیر انتشارات «نای و نی» که بانیِ انتشار این اثر هست نیز تشکر کرد: «در شرایطی که همیشه در کشور ما کتاب‌ها تیراژ پایینی دارند و مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند، چاپ چنین کتابی با این درجه از کیفیت و با بهره‌مندی از عکس‌های خوب و نت‌نویسی صحیح جای تقدیر و تشکر دارد.»
 
مدتِ زیادی از انتشارِ این کتاب نمی‌گذرد؛ اما در همین مدت زمان هم توانسته بارِ دیگر تجدید چاپ شود و به قولِ غریب‌پور، این مساله نشان دهنده‌ی این است که برخلافِ آنچه عموم تصور می‌کنند، آثار هنری خوب و ارزشمند هنوز در ایران طالب دارند:‌‌ «امیدوارم که اردوان گام‌های بلندتری را در آینده بردارد.»
 
«مجید وطنیان» - ناشر اثر- نیز از انتشارِ کتاب اردوان به عنوانِ یک اتفاق خوب موسیقایی یاد کرد:‌ »جامعه‌ی موسیقی و به خصوص جامعه‌ی سنتورنوازی ایران سال‌های سال در انتظار این اتفاق بودیم. اهالی موسیقی در سطوح مختلف برای تهیه این کتاب، بسیار علاقه‌مند هستند. ارائه این کتاب از سوی اردوان کامکار چنان شور و شعفی در جامعه سنتورنوازی ایران ایجاد کرده که همه نوازندگان این ساز در سراسر کشور به دنبال تهیه آن هستند. این کتاب گنجینه‌ای گرامی از سنتورنوازی نوین ایران است و از ظرافت‌ها، زیبایی‌ها و تکنیک‌های فراوانی سرشار است.»
 
در این مراسم همچنین گفت‌وگویی نیز با «اردوان کامکار» شد و او درباره‌ی سال‌های فعالیتش و همچنین نگارش این کتاب توضیخ داد. اجرای قطعاتی از شاگردان اردوان -امیرحسین رئوفی و همچنین حمیدرضا فروزان- نیز از دیگر بخش‌های این مراسم بود؛ اما «هوشنگ کامکار» یکی دیگر از سخن‌رانانِ این مراسم بود. او از این فرصت بهره برد تا به مسایلی گسترده‌تر بپردازد: «تا امروز کتاب‌های معدودی برای سازهای سنتی ایرانی نوشته شده است، این آثار معمولا دربرگیرنده‌ی مجموعه‌ی آثار استادان این موسیقی بوده و با هدف ثبت و ضبط این آثار منتشر شده است؛ اما در این سال‌ها من از نزدیک شاهدِ تلاش‌های «اردوان» در این زمینه بوده‌ام. مجموعه کارهایی که ارودان در این اثر گردآوری کرده، در حقیقت مربوط به یکی از دغدغه‌های همیشگی او یعنی سنتورنوازی نوین است که طی دو دهه گذشته صورتی کامل‌تر و توسعه یافته پیدا کرده است. البته اردوان، سال‌ها قبل با انتشار آلبوم دریا نخستین گام‌های خود برای معرفی سنتورنوازی نوین برداشت و امروز با انتشار این کتاب اثری مکتوب در حوزه نوازندگی امروزی این ساز ارائه کرد. به‌کارگیری تمامی امکانات صوتی ساز سنتور، نوآوری در مضراب زدن، همگونی قدرت دست چپ و راست و عملکرد مستقل هر دست در اجرای ملودی‌های مختلف از ویژگی‌های ساز ارودان است که در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است.»
 
اجرای تک‌نوازی «سیاوش کامکار» -فرزند پشنگ کامکار و شاگرد اردوان- از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.  به اجرای تکنوازی پرداخت و در پایان نیز علاقه‌مندانی که کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار»را در نیاوران با 10درصد تخفیف خریداری کرده بودند، در جشن امضا شرکت کردند.
 
بهروز غریب‌پور در آیین رونمایی و جشن امضای کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار» گفت: تجدیدچاپ این کتاب در این مدت کوتاه، نشان می‌دهد که برخلاف تصور بسیاری کتاب خوب و هنرمند خوب در کشور ما هنوز خریدار دارد؛ امیدوارم که اردوان گام‌های بلندتری را در آینده بردارد. هوشنگ کامکار نیز در این آیین عنوان کرد: به‌نظر من جایگاه اردوان در سنتورنوازی درست مثل جایگاهی است که نیما در شعر پارسی داشت؛ بنابراین او را نیمای سنتورنوازی ایران می‌نامم.
 
در پایان این آیین، علاقه‌مندانی که کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار» را در نیاوران با ۱۰ درصد تخفیف خریداری کرده بودند، در جشن امضا شرکت کردند.
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : شنبه 15 آبان 1395 - 14:26

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود کتاب «مجموعه قطعات اردوان کامکار» رونمایی شد | موسیقی ما