جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
آخرین برنامه مقدماتی بخش پاپ هزارصدا در سال 95 با داوری رادمنش، صفاریان و امیراصلانی برگزار شد؛
برگزاری هزارصدا با یادی از آتش‌نشانان
موسیقی ما - هزارصدای پاپ در روز جمعه 8 بهمن در فرهنگسرای ارسباران با اجری آرش نصیری و به یاد آتش نشان های‌شهید برگزار شد. در این برنامه بابک رادمنش، بهروز صفاریان و سعید امیراصلانی که هر سه نفر به عنوان آهنگساز-خواننده سابقه فعالیت دارند به عنوان گروه کارشناسی و محمدرضا مقدم به عنوان خواننده حضور داشتند.
 
در ابتدای برنامه کلیپی از حادثه ساختمان پلاسکو و به احترام آتش‌نشان‌ها با شعری از «مهدی جهان‌دار» و با صدای «محمدرضا یزدان‌پرست» به نمایش درآمد و سپس تیتراژ برنامه با آهنگ «نیاز» فریدون فروغی پخش شد که آرش نصیری این برنامه را به مناسبت سالروز تولد مرحوم فروغی به او تقدیم کرد.
 
سپس «امید طهماسبی» خواننده جوان و خوش صدای برگزیده برنامه قبل روی صحنه آمد و قطعه «بعد از تو» را به همراهی پیانوی «فرید مهاجرپور» اجرا کرد و مورد تشویق حضار و کارشناسان برنامه قرار گرفت.
 
در ادامه «محمدرضا قاسمی» شرکت کننده اول برنامه با قطعه «پناهنده» و ترانه «شهاب شهرزاد» و آهنگسازی «مرتضی لطفی» به روی صحنه آمد. «مهران موسوی» به عنوان نفر دوم قطعه «هم خونه» با ترانه «رضا معظمی» و ملودی «بابک جاوید» را اجرا کرد. نفر سوم «مجید تربتی» با قطعه «درد کمی نیست» با ترانه‌ای از خودش و تنظیم «آرش پاکزاد» روی صحنه آمد و اجرای خود را به بیماران «ام اس» تقدیم کرد.
 
سپس کلیپ «زمین خشک تر» با اجرای «بابک رادمنش» و «سامی یوسف» به عنوان میان‌برنامه پخش شد. بعد از پخش این کلیپ «آرش نصیری» گفت: «درست است که سامی یوسف یک هنرمند بین‌المللی و متعلق به همه جهان و به خصوص جهان اسلام است، اما ما به وجودش افتخار می‌کنیم و او را ایرانی می‌دانیم چرا که در سایه یک موزیسین ایرانی و در خانواده‌ای ایرانی پرورش یافته، بزرگ شده و بالیده است.
 
سپس رادمنش ضمن تشکر درباره شیوه موزیسین شدن فرزندش صحبت کرد و گفت: «سامی بچه بود. یک روز گریه کرد و گفت تو به همه ساز یاد می‌دهی و فقط به من یاد نمی‌دهی. گفتم پسرم اگر از روی نُت یاد بگیری به تو درس می‌دهم. چه سازی را دوست داری؟ گفت: تنبک.» این موزیسین باسابقه ضمن بیان این نکته که همه سازهای سنتی را به اضافه ویولن درس می‌دهد افزود: «من و خانمم هرسال به تهران می‌آمدیم. یک بار که آمدیم یک تنبک با دهانه کوچک‌تر برایش خریدم و بردم. به او گفتم این کتاب استاد حسین تهرانی است و این هم تنبک. دو سه صفحه هم به او درس دادم و گفتم من می‌روم بیرون و عصر که برگشتم ببینم چقدر درست را یاد گرفتی. عصر که برگشتم گفت من همه کتاب را زدم. باور نکردم اما واقعا هر جای کتاب را باز کردم زد. آن موقع بود که متوجه شدم خداوند به او نبوغ داده و معمولی نیست.»
 
رادمنش سپس ماجرای سنتورنوازی سامی یوسف را شرح داد و گفت: «کتاب آقای پایور را باز کردم و مضراب دادم دستش و به او یاد دادم و چند صفحه هم برایش زدم و یاد دادم و چند هفته بعد در جشن‌های مدرسه، خودش ساز را کوک می‌کرد و ضمن ردیف‌نوازی، کارهای بتهوون و دیگر بزرگان موسیق جهان را می‌نواخت. خدا را شکر می‌کنم که چنین فرزندی به من داده است.»
 
او سپس خاطره اولین باری که سامی یوسف به ایران آمد و نواختن تار را شروع کرد و قطعات استاد جلیل شهناز را نواخت را هم بیان کرد و در پایان درباره حضور سامی درایران گفت: «سامی آرزویش است که به ایران بیاید. او یکی از 26 سفیر سازمان ملل و سفیر صلح و غذا است. سامی با کمپانی آندانتک قرارداد دارد و این دو موضوع باعث شده که نتواند به ایران بیاید. چند وقت پیش گفت که بابا می‌خواهم نه برای کنسرت که همین‌جوری بیایم ایران. سامی نمی‌تواند این‌جا کنسرت بگذارد چون اینجا نمی‌توانند پول آن کمپانی را بدهند. خودتان می‌دانید که سامی اگر پولی هم بگیرد بیشتر به خیریه‌ها می‌دهد. او خیلی بچه مؤمنی است و اخلاق‌های خاص خودش را دارد. خدا را شکر که دوستش دارند. به من می‌گوید همه جای دنیا مرا مثل فرزندشان دوست دارند و من می‌گویم که این لطف بزرگ خداوند است.»
 
سپس «معین طوفانی» به عنوان نفر چهارم برای اجرا دعوت شد و قطعه «دلتنگی» با ترانه «مریم اسدی» و آهنگسازی «میلاد باران» را اجرا کرد.
 
در ادامه آرش نصیری از «علی احمدیان» که از برگزیدگان سال گذشته بود دعوت کرد تا به اجرای چند قطعه به صورت زنده بپردازد. احمدیان گیتار نواخت و قطعه «جنگل سوخته» را اجرا کرد و سپس با پیشنهاد آرش نصیری قطعه «قریه من» از کارهای مرحوم فروغی را خواند.
 
پس از این اجرا، آرش نصیری گفت: «که فریدون فروغی برای همه ما عزیز و خاطره‌انگیز است و لابد برای بهروز صفاریان که مدت‌ها در ارکسترش حضور داشته و با او کار کرده عزیزتر است. صفاریان هم گفت: «موضوع کار حرفه‌ای موسیقی جای خود دارد و در کنار آن من خیلی چیزهای دیگر از فریدون فروغی یاد گرفتم که هیچ‌وقت از یاد نمی‌برم.» او سپس با اعلام اینکه «من هم افتخار می‌کنم که بهمن ماهی هستم» ماجرای یکی از تولدهایی که سال‌ها قبل در همین شب برای فریدون و در هتلی در کیش گرفته بودند را تعریف کرد و گفت: «شاید 16-17 سال پیش در چنین شبی بود که در جزیره کیش کنسرت داشتیم. مدیر هتلی که برگزارکننده کنسرت بود می‌خواست برای تولدش سورپرایزش کند و کیک گرفته بود. فریدون هتل را ترک کرد. او هم از آن بهمن‌ماهی‌هایی بود که تولدشان را دوست ندارند. »
 
این موزیسین مطرح با گرامی‌داشت مجدد یاد فروغی گفت: «خیلی دلم برای او تنگ شده و امیدوارم بزرگان عزیز دیگری که در کنارمان داریم را حفظ کنیم و قدرشان را بدانیم.»
 
«پارسا آتوت» پنجمین شرکت‌کننده بود که قطعه «بی تفاوت» با ترانه «نرگس جعفری» و آهنگسازی «ناصر زینعلی» را اجرا کرد. آخرین شرکت کننده هم «امیر هلاکویی» بود که قطعه «بهترین لحظه زندگیم» را اجرا کرد.
 
پس از این اجرا که آخرین اجرای بخش مسابقه بود، بهروز صفاریان که از موفق‌ترین تولیدکنندگان موسیقی است در این مورد که «امروز چه چیزهایی در موفقیت یک خواننده تاثیرگذار است» سخن گفت. او با طرح این پرسش که «آیا فقط باید خوب بخواند یا اینکه فقط موسیقی خوبی بخواند یا نکات دیگر؟» به ذکر مثالی پرداخت و گفت: «زمانی که الویس پریسلی می‌خواند، با اینکه شاید امکانات آن زمان چندان زیاد نبود اما شاید هنوز هم محبوبیتش از مایکل جکسون بیتشر است و آقای جکسون برای اینکه به آن اندازه از محبوبیت برسد نیاز داشته که مولفه‌های دیگری را در کنار خودش ایجاد کند. او رقص و لباس و صحنه‌گردانی مناسب و پرفورمنس خوب را هم برای کارش طراحی کرد. او ترتیبی داد که بهترین ویدیوکلیپ‌های سینمایی را برایش درست کنند تا به سطح بالایی از محبوبیت برسد.»
 
صفاریان ادامه داد: «خواننده برای موفقیت باید به لحاظ بصری هم خود را تقویت کند. انسان، زیبایی، نظم و مرتب بودن را دوست دارد و الان خوانندگانی مطرح می‌شوند که این فاکتورها را هم دارند. یعنی در کنار هنر، مردم به یک سری مسائل بصری هم توجه می‌کنند و به نظرم هر خواننده باید به همه این مسائل توجه کند. اینکه روی صحنه چگونه بایستد و چه لباسی را برای روی صحنه انتخاب کند و برای هر موسیقی و آهنگ و هر صحنه لباس مناسب آن صحنه را انتخاب کند. یعنی هر خواننده در کنار این‌که ایده‌ها و صدایش را پرورش می‌دهد باید به پوشش و حرکات روی استیج خود هم توجه کند.»
 
بعد از صفاریان، رادمنش هم در مورد پوشش گفت: «من شخصاً خوانندگانی که خیلی ساده لباس بپوشند را بیتشر دوست دارم.»
 
پس از آن آرش نصیری مدیر و مجری هزارصدا، از کارشناسان برنامه دعوت کرد برای امتیازدهی و نظر نهایی و مشورت برای اعلام نتایج به پشت صحنه بروند و از محمدرضا مقدم دعوت کرد تا قطعه «قهرمان من» را به یاد آتش‌نشان‌ها اجرا کند که با همراهی مردم داخل سالن مورد استقبال قرار گرفت و پس از آن هم قطعه «آسپرین» را اجرا کرد.
 
پس از اجرای محمدرضا مقدم، کارشناسان و شرکت‌کنندگان روی صحنه دعوت شدند و بهروز صفاریان به نمایندگی از گروه داوری نتایج را به شرح زیر اعلام کرد:
 
  • نفر اول محمدرضا قاسمی (اجرای قطعه‌ای با شعر شهاب شهرزاد روی آهنگی از مرتضی لطفی و تنطیم مهدی خیرخواهی)
  • نفر دوم به طور مشترک مهران موسوی و امیر هلاکویی
 
هزارصدا اولین برنامه معرفی چهره‌های جوان و مستعد موسیقی است که از سال 1392 آغاز شده و بنیان‌گذار، مدیر و مجری آن «آرش نصیری» روزنامه‌نگار باسابقه حوزه موسیقی است. این برنامه هر ماه دوبار، یک بار برای موسیقی پاپ و یک بارهم برای موسیقی کلاسیک ایرانی برگزار می‌شود و بنابر اعلام نصیری، برنامه بعدی هزارصدا در بخش موسیقی کلاسیک و در ساعت 15 روز 21 بهمن ماه 1395 برگزار خواهد شد.
 
  • حاشیه ها:
- در یکی از بخش‌ها، بهروز صفاریان گفت: «خیلی از خوانندگانی که به این برنامه دعوت می‌شوند، نمی‌آیند برای اینکه می‌ترسند اگر انتقاد کنند محبوبیتشان کم شود. در حالی که واقعاً خوب است حضور پیدا کنند و تجربیاتشان را در اختیار جوان‌ترها قرار دهند. من اینجا حضور پیدا کردم و نظراتم را ارائه کردم برای اینکه هم برای جوانان و هم برای خودمان بهتر است که این حرف‌ها گفته شود. از همین تریبون از همه این هنرمندان می‌خواهم که از این فرصت استفاده کنند و در برنامه حضور پیدا کنند و تجربیاتشان را در اختیار هنرمندان جوان قرار بدهند.»
 
- بابک رادمنش چند بار درباره مقایسه برنامه هزارصدا با برنامه‌های دیگری که آن سوی مرزها برگزار می‌شوند صحبت کرد. یک بار گفت: «این بچه‌هایی که اینجا خواندند، از شرکت‌کنندگان برنامه‌هایی مثل استیج و... خیلی بهترند.» او در بخش دیگری از برنامه عنوان کرد که به همه برنامه‌های مسابقه موسیقی در آن سوی مرزها دعوت شده اما در هیچ‌کدام شرکت نکرده و خوشحال است در این برنامه که در وطنش برگزار می‌شود حضور پیدا کرده است.
 
- سعید امیراصلانی که یک موزیسین و ترانه‌سرا است در بحث‌های کارشناسی ترانه بسیار دقیق و جدی بود؛ طوری که حتی بین او و بابک رادمنش چالش‌هایی به وجود می‌آمد. رادمنش تقریباً از بیشتر شرکت‌کننده‌ها تعریف می‌کرد و امیراصلانی با ذکر این نکته که می‌خواهد نقش منفی را به عهده بگیرد بدون تعارف و البته با کارشناسی، نظرات خود را درباره ترانه و گاهی درباره خوانندگی بیان می‌کرد. در یک بخش از برنامه امیراصلانی به ترانه‌ای که غمگین بود و ملودی شادی داشت ایراد گرفت و رادمنش این ترانه موفق قدیمی خودش را مثال زد که به نظرش مثال نقض است: «بازم دلم گرفته، بی‌نصیبم ای خدا، من غریبم ای خدا، آخه جز گریه منو کاری نیست...». او این ترانه را با ملودی زمزمه کرد که مورد استقبال قرار گرفت. البته هم صفاریان و هم امیراصلانی معتقد بودند که این ملودی علی رغم ریتم به ظاهر شادی که دارد یک غم نهفته‌ای در خود دارد که رادمنش هم پذیرفت.
 
- این گروه کارشناسی مورد توجه اهل فن که در جلسه حضور داشتند قرار گرفت و با این‌که بر خلاف همه جلسات گذشته هیچ کسی که صرفاً خواننده باشد در گروه حضور نداشت، اما با توجه به اینکه هر سه هنرمند تجربه و توان خوانندگی را هم دارند، بحث خوانندگی هم خیلی خوب مورد بررسی قرار گرفت.
 
- بابک رادمنش در بخشی از برنامه گفت «من شعر و آهنگی را می‌پسندم که به درد مردم بخورد» و در چندجا آهنگ‌هایی از خود را زمزمه کرد. او در جایی از برنامه برای نشان دادن علاقه‌اش به وطن این ترانه مشهور خود را زمزمه کرد: «وطن وطن زمزمهٔ هر روز و هر شب من، نام وطن قشنگترین حرفِ روی لبِ من...»
 
- دکتر سعید منصورافشار، حمید امامی، سینا بهمنش، علی جهانگیری، دکتر مهدی موسوی، دکتر علیرضا بندری، افشین کریمی، نرگس جعفری، مریم اسدی، پرسا مقدس، میلاد باران و عمید صادقی‌نسب از جمله مهمانان این برنامه بودند.
تاریخ انتشار : دوشنبه 11 بهمن 1395 - 20:40

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود برگزاری هزارصدا با یادی از آتش‌نشانان | موسیقی ما